Myöhäinen aloitus

Olisipa tämän blogin voinut laittaa jo Suomessa ennen lähtöä pystyyn, mutta eipä ehtinyt. Eli homman nimi on se, että Jyväskylän yliopistossa sosiaalityön opintoihin sisältyy mahdollisuus lähteä työharjoitteluun Tansaniaan. Aikanaan kuulin tästä puhuttavan, mutta silloin se tuli jotenkin ohitettua. Nyt sitten viime vuoden lopulla avautui yllättäen mahdollisuus lähteä reissuun ja nyt se mahdollisuus sitten kolahti omaankin tajuntaan, että hei tuonnehan täytyy lähteä. Työharjoittelun kesto on noin kolme kuukautta, tai oikeastaan varsinaista työharjoittelua on kaksi kuukautta ja kuukauden ajan reissaan Tansaniassa tutustuen sen kulttuuriin yhdessä tyttöystäväni Fian kanssa, joka tulee tänne Tansaniaan toukokuussa.

Saavuin siis Dar es Salaamiin 17.3.2014 yöllä ja minua vastassa oli Tacosoden (http://www.tacosode.or.tz/) kuski. Tacosode on siis Tansaniassa toimivien kansalaisjärjestöjen kattojärjestö. Tacosoden alla toimivia kansalaisjärjestöjä on noin 250 ympäri maata. En nyt avaa enempää Tacosoden toimintaa, varmasti myöhemmin lissää siitä. Tullessani Tansaniaan minun täytyi ostaa CTA (Cerificate of Temporary Assignment) viisumi (200$), jotta voin tehdä töitä täällä. Tacosode tosin korvaa tuon summan minulle. CTA-viisumi on voimassa 2kk, joten ostin samalla turistiviisumin (50$), jotta voin jatkaa reissaamista kahden kuukauden jälkeen.

Majoitun tällä hetkellä CEFA guest housessa, joka sijaitsee melko sivussa Darin keskustasta. Majoitus maksaa 40 000tzs per yö eli noin 18 euroa. Hintaan kuuluu aamupala, joka ei ole kylläkään mainitsemisen arvoinen, paahtoleipää ja marmeladia. Tacosoden toimisto sijaitsee aivan guest housen kulman takana, joten sijainti on tällä hetkellä sinänsä hyvä. Minua oli vastassa toimistolla John niminen herrasmies, joka on opastanut ja pitänyt huolta minusta näin alkuunsa. Kävimme alkuun hoitamassa asioita, vaihtamassa rahaa, hommaamassa adapterin jne.

CEFA guest house

CEFA guest house

 

Eilen tiistaina kävimme jo tutustumassa yhteen kansalaisjärjestöön nimeltä Udugu group. Tämä järjestö koostuu seitsemästä naisesta, jotka kasvattavat kanoja, tekevät kankaita sekä saippuaa saadakseen elantonsa. Vierailun päätteeksi meille tarjottiin oikein mainio lounas.

P3180110

Viikko jatkuu edelleen perehdytyksellä Tacosoden toimintaan, lähinnä tulen varmaankin viettämään toimistolla aikaa ja tutustun projekteista tehtyihin raportteihin. Tänään kävin ostamassa mokkulan niin olettaisin, että pääsen ainakin silloin tällöin päivittelemään tätä blogia. Paljon tuli nyt asiaa, mutta paljon jäi kirjoittamatta. Yritän myöhemmin kirjoitella lisää käytännön asioista, hinnoista yms. jos muistan.

 

2 vastausta artikkeliin ”Myöhäinen aloitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *