Ensimmäinen “työ”viikko lopuillaan

Perjantai sujahtaa jo selkeästi iltapäivän puolelle ja alkaa tämä ns. työviikko olla lopuillaan. Tosiaan tämä viikko on töissä mennyt Tacosoden organisaation ja CISUNET (Citizens Support Networks for Poverty Reduction and Social Welfare) -projektin (http://tacosode.or.tz/index.php?option=com_content&view=article&id=37&Itemid=33) toimintaan ja työtapoihin tutustuessa. Eli olen hyvin pitkälti istunut toimistolla ja lukenut kaikenlaisia dokumentteja ja raportteja toiminnasta. Päivät on ollut melko lyhyitä, noin klo 10-15. Tänään toimistolle tuli jo vähän lisää porukkaa, jotka oli ollut kentällä. Juttelin tänään lisää omasta harjoittelusta ja mahdollisesta harjoittelupaikasta/-paikoista. Dar es Salaamissa on jonkin verran Tacosoden toiminnassa mukana olevia kansalaisjärjestöjä, mutta niitä on enemmän muualla maassa. Joten täytyy katsoa olenko koko harjoitteluaikani Darissa vai menenkö jossain vaiheessa esimerkiksi Morogoroon, jossa olisi lastensuojeluun liittyviä järjestöjä enemmän.

Vapaa-aika on mennyt lähinnä guest housella makoillessa ja ihmetellessä, muutaman kerran olen vähän treenannut ghettoworkouttia, vedellyt leukoja yms., että ei käy niin kuin Thaimaassa ollessa (ne tietää ketkä tietää). Kauheasti en ole vielä kotikulmia pidemmälle lähtenyt, täytyy ottaa hiljalleen lisää aluevaltauksia. Olen yrittänyt löytää länkkäreitä, joiden kanssa voisi jotain tekemistä keksiä. Tähän mennessä en ole liian moneen törmännyt. Samassa guest housessa on yksi saksalainen tyttö, joka on myös Tansaniassa tekemässä työharjoittelua. Sen kanssa lähdetään huomenna, lauantaina, käymään jossain läheisellä saarella. Onpahan viikonlopullekin jotain tekemistä.

Treenipaikka

Treenipaikka

 

Treenin päälle oon vetäny aina puolisen litraa täysmaitoa eli punasta mölöö

Treenin päälle oon vetäny aina puolisen litraa täysmaitoa eli punasta mölöö

Olen käynyt joka päivä vähintään kerran (joskus kaksikin kertaa) syömässä samassa toimiston vieressä olevassa ravintolassa. Lounas tuossa paikassa maksaa 3000tzs (n. 1,5e) ja illallinen 6000tzs. Illalliseksi olen yleensä vetänyt kevyet puoli kiloa paistettua porsasta lisukkeena paistettua banaania. Pikkuhiljaa alkaa sujua swahiliksi joidenkin ruokien tilaaminen ja porukka siellä alkaa tietää mitä haluan syödä. Pari kertaa olen myös syönyt guest housella länkkäriruokia, jotka maksaa 10 000tzs.

Lounaalla kalaa ja riisiä

Lounaalla kalaa ja riisiä

Kotikulmia

Kotikulmia

 

9 vastausta artikkeliin ”Ensimmäinen “työ”viikko lopuillaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *